Sledujte nás: 

Pripravte si fantastické domáce lievance s kyslou smotanou a lahodným karamelom!

Lievance – jedlo detstva aj dospelosti, ktoré jednoducho milujú malí i veľkí. Pripraviť sa dajú na niekoľko spôsobov. Ak však chcete dokonale ozvláštniť nedeľné raňajky alebo potešiť návštevu, jednoznačne vyskúšajte tento recept!

 

Na prípravu potrebujeme:

  • 2 vajíčka
  • 50 g krupicového cukru
  • 50 g maslovej HERY
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 150 g hladkej múky
  • 150 g polohrubej múky
  • 70 g kyslej smotany
  • 200 ml polotučného mlieka
  • obľúbený lekvár

 

Postup:

Najskôr si dobre rozmixujeme dve vajíčka s rozpustenou Herou a cukrom. Do zmesi pridáme mlieko a kyslú smotanu a dobre spolu premiešame. Potom pridáme hladkú aj polohrubú múku s práškom do pečiva a po častiach sypeme do tekutej hmoty. Následne vymiešame hladké cesto tak, aby sa nám v ňom nevytvárali hrudky. Neskôr ho necháme približne desať minút oddýchnuť pri izbovej teplote.

 

Samotné lievance následne pražíme na dobre rozohriatej panvici s priemerom približne 8 cm alebo použijeme panvicu priamo vyrobenú na lievance. Pražíme ich na strednej teplote, aby nám neprihoreli a boli krásne zlatisté. Najskôr ich opekáme z jednej strany a keď sa začnú na po vrchu tvoriť mierne bubliny a cesto stuhne, tak lievanec otočíme. Následne sa začne nafukovať – dopečieme ho aj z druhej strany. Na záver krásne zlatisté lievance, natreté obľúbeným džemom, podávame s jemne osladenou kyslou smotanou, hroznom alebo iným ovocím a jemne pokvapkáme karamelom.

 

Dobrú chuť!

Vždy čerstvé informácie

Každý štvrtok vás budeme informovať o aktuálnych ponukách, akciách či súťažiach.


    Dávam dobrovoľný súhlas na zasielanie bezplatného newslettra na mnou zadaný e-mail. Prihlásením sa na odber zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil/a a súhlasím s informáciami v časti Ochrana osobných údajov.

    Vyhľadajte si otváracie hodiny Vašej predajne COOP Jednota Námestovo